Als je je kind onderbrengt bij een BSO of Kinderdagverblijf dan kun je recht hebben op kinderopvangtoeslag. Maar wanneer en hoe vraag je dat aan?

Voorwaarden kinderopvangtoeslag

Je hebt niet per definitie recht op kinderopvangtoeslag. Hiervoor stelt de overheid dan ook eisen. Wil je weten of jij recht hebt op kinderopvangtoeslag? Bekijk dan Vlog 2!

info Tip: Gebruik de zoekfunctie bovenin onze site als je op zoek bent naar goede kinderopvang bij jou in de buurt! Regel snel & eenvoudig je kinderdagverblijf online via First Steps First!

Hoogte kinderopvangtoeslag

De hoogte van de kinderopvangtoeslag is afhankelijk van het gezamenlijk inkomen, het aantal kinderen en de soort opvang. Daarnaast kun je per kind maximaal voor 230 uur per maand aan kinderopvangtoeslag vergoed krijgen. Ook geldt er een maximum uurtarief. Benieuwd hoeveel jij vergoed krijgt? Bekijk nu de kinderopvangtoeslag tabel van 2018.

Hoe vraag je toeslag aan?

Via de website van de belastingdienst kun je kinderopvangtoeslag aanvragen via “mijn toeslagen“. Dit doe je door in te loggen met je DigiD code.

info Tip: Gebruik de zoekfunctie bovenin onze site als je op zoek bent naar goede kinderopvang bij jou in de buurt! Regel snel & eenvoudig je buitenschoolse opvang online via First Steps First!

Wanneer aanvragen?

De kinderopvangtoeslag dient binnen 3 maanden aangevraagd te zijn na de maand waarin je recht hebt op toeslag. Wanneer je het later aanvraagt, loop je een deel van de toeslag mis.