Wanneer je je kindje onderbrengt bij een kinderdagverblijf en/of buitenschoolse opvang dan kun je er vanuit gaan dat hij/zij in handen is van een professional. Medewerkers van deze kinderopvang soorten hebben namelijk minimaal een Sociaal pedagogische opleiding (niveau 3) afgerond om met kinderen te mogen werken.

info Tip: Gebruik de zoekfunctie bovenin onze site als je op zoek bent naar een goed kinderdagverblijf bij jou in de buurt! Regel snel & eenvoudig je kinderopvang online via First Steps First!

Pedagogisch medewerker

Op de meeste kinderopvang locaties werken medewerkers op vaste dagen met vaste groepen, om de rust en regelmaat te bewaken. Zij zijn verantwoordelijk voor de dagelijkse opvang, opvoeding, begeleiding, veiligheid, hygiëne en het leveren van een grote bijdrage aan de ontwikkeling van jouw kindje. Een pedagogisch medewerker begeleid zowel in groepsverband als individueel, ze zorgen ervoor dat een kindje zich op zijn/haar gemak voelt en organiseren activiteiten gericht op de ontwikkeling van je kind. Hoe de persoonlijke aandacht verdeeld wordt, is mede afhankelijk van de groepsindeling op een opvanglocatie.

Bekijk ook: Vlog 5: Hoe kies je het juiste kinderdagverblijf?

info Tip: Gebruik de zoekfunctie bovenin onze site als je op zoek bent naar een goede buitenschoolse opvang bij jou in de buurt! Regel snel & eenvoudig je kinderopvang online via First Steps First!