Op een kinderdagverblijf kan er gewerkt worden met verschillende groepsindelingen: een horizontale- of een verticale groep. Wanneer je op zoek bent naar een kinderdagverblijf is het belangrijk dat je vooraf afweegt of een horizontale- dan wel verticale groep beter bij jou en je kindje past.

Horizontale groepsindeling

Bij een horizontale groep zitten kinderen van dezelfde leeftijd en ontwikkelingsfase bij elkaar in een groep. Er is dan bijvoorbeeld een baby-, dreumes- en peutergroep. Het voordeel van deze horizontale groepsindeling is dat er leeftijds gerichte activiteiten ondernomen worden, zowel binnen als buiten. De activiteiten die ondernomen worden het (speel)materiaal dat aanwezig is zijn gericht op de algehele leeftijd van de kinderen. Als nadeel kan genoemd worden dat kinderen opnieuw moeten wennen aan een ruimte en medewerker bij het wisselen van een groep.

info Tip: Gebruik de zoekfunctie bovenin onze site als je op zoek bent naar goede buitenschoolse opvang bij jou in de buurt! Regel snel & eenvoudig je kinderopvang online via First Steps First!

Verticale groepsindeling

Bij een verticale groep zitten kinderen van 0 tot 4 jaar bij elkaar in een groep. Er wordt eigenlijk als het ware een groot gezin nagebootst. Hierbij leren de kleintjes van de grote kinderen en ondersom leren de grotere om te gaan met de kleintjes. De kinderen zitten 4 jaar lang in de dezelfde groepsindeling. Het voordeel hiervan is dat pedagogisch medewerkers goed kunnen inspelen op de individuele behoefte van jouw kindje.

info Tip: Gebruik de zoekfunctie bovenin onze site als je op zoek bent naar een goed kinderdagverblijf bij jou in de buurt! Regel snel & eenvoudig je kinderopvang online via First Steps First!

Snel en eenvoudig je kinderopvang regelen

Vind je de groepsindeling belangrijk bij een kinderdagverblijf en/of Buitenschoolse opvang? Via First Steps First kun je locaties eenvoudig filteren op groepsindeling. Zo wordt je zoektocht een stuk eenvoudiger!