KDV is een afkorting voor kinderdagverblijf (ook wel crèche genoemd). Dit is een locatie waar kinderen van 0 – 4 jaar (baby’s en peuters) worden opgevangen. Dit kan in de vorm van volle en/of halve dagen opvang zijn. De opvang biedt ouders de kans om te werken, solliciteren en/of een opleiding te volgen naast het ouderschap.

Je kindje kan worden opgevangen op een KDV tot hij/zij 4 jaar is. Daarna gaan kinderen naar de basisschool en kun je ervoor kiezen om kinderopvang te regelen in de vorm van de BSO (buitenschoolse opvang).

info Tip: Gebruik de zoekfunctie bovenin onze site als je op zoek bent naar een goed kinderdagverblijf bij jou in de buurt! Regel snel & eenvoudig je kinderopvang online via First Steps First!

Professionele medewerkers

Op een KDV werken medewerkers die minimaal een pedagogische opleiding hebben afgerond. Hierdoor weten ze precies wat je kindje nodig heeft en kunnen ze inspelen op zijn/haar persoonlijke ontwikkeling. Je kan wel stellen dat je kleintje in handen is van een professional.

Lees ook: De voordelen van het kinderdagverblijf

Geregistreerd in het Landelijk register

Alle kinderdagverblijven die vermeld zijn op de website van First Steps First zijn geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen. In dit register zijn enkel kinderopvang locaties opgenomen die geïnspecteerd zijn door de GGD en een positieve beschikking van de gemeente hebben gekregen. Wanneer een locatie is opgenomen in het register dient het zich te houden aan wettelijke verplichtingen. Wanneer je als ouders kiest voor kinderopvang (gastouderopvang, KDV en/of BSO) en hiervoor kinderopvangtoeslag willen ontvangen dan dient het nummer uit het LRKP doorgegeven te worden aan de belastingdienst. Voor de hoogte van de toeslag wordt er gekeken naar de het gezamenlijk inkomen en het aantal kinderen dat naar de kinderopvang gaat.

Bekijk ook: Vlog 2: Wanneer heb je recht op kinderopvangtoeslag?