De BSO is een afkorting van buitenschoolse opvang. Dit is een locatie waar kinderen van 4 – 12 jaar voor-, tussen- en na schooltijd worden opgevangen door pedagogisch medewerkers. De BSO is dus voor kinderen die al naar de basisschool gaan. Vaak stromen kinderen door vanuit een KDV naar een BSO. De opvang biedt ouders de mogelijkheid om te werken, solliciteren en/of een opleiding te volgen. Buitenschoolse opvang moet gezien worden als vrije tijd voor de kinderen. Er worden activiteiten en uitstapjes georganiseerd waar kinderen (uit vrije wil) aan mee kunnen doen om ze een onbezorgde middag te bezorgen.

Je kindje kan worden opgevangen tot 12 jaar (groep 8), daarna gaan ze naar de middelbare school.

info Tip: Gebruik de zoekfunctie bovenin onze site als je op zoek bent naar een goede buitenschoolse opvang bij jou in de buurt! Regel snel & eenvoudig je kinderopvang online via First Steps First!

Professionele medewerkers

Op de BSO werken medewerkers die minimaal een pedagogische opleiding (niveau 3) hebben afgerond. Hierdoor weten ze precies wat je kind nodig heeft en kunnen ze inspelen op zijn/haar persoonlijke ontwikkeling. Je kan wel stellen dat je kleintje in handen is van een professional! De meeste locaties bieden een haal- en brengservice, waarbij de pedagogisch medewerkers de kinderen van school halen en/of ze er naar toe brengen.

Lees ook: Alles wat je moet weten over de BSO

Openingstijden BSO

De openingstijden verschillen per opvanglocatie, over het algemeen is het van 7:30 uur tot 18:00 uur met uitloop naar 19:00 uur.

info Tip: Gebruik de zoekfunctie bovenin onze site als je op zoek bent naar een goede buitenschoolse opvang bij jou in de buurt! Regel snel & eenvoudig je kinderopvang online via First Steps First!

Geregistreerd in het Landelijk register

Alle buitenschoolse opvanglocaties die vermeld zijn op de website van First Steps First zijn geregistreerd in het Landelijk Register Kinderopvang en Peuterspeelzalen. In dit register zijn enkel kinderopvang locaties opgenomen die geïnspecteerd zijn door de GGD en een positieve beschikking van de gemeente hebben gekregen. Wanneer een locatie is opgenomen in het register dient het zich te houden aan wettelijke verplichtingen. Wanneer je als ouders kiest voor kinderopvang (gastouderopvang, KDV en/of BSO) en hiervoor kinderopvangtoeslag wil ontvangen dan dient het nummer uit het LRKP doorgegeven te worden aan de belastingdienst. Voor de hoogte van de toeslag wordt er gekeken naar de het gezamenlijk inkomen en het aantal kinderen dat naar de kinderopvang gaat.